Entertainment

Dato' Sri Siti Nurhaliza – Anta Permana | JabarPos Media

Dato' Sri Siti Nurhaliza – Anta Permana – Welcome to the Jabar Pos. Here we provide a variety of information about technology, internet, health etc. The hope, of course, hopefully this information can provide knowledge for you. The key to understanding this article is in category Entertainment. Happy reading or watching the video.

Title: Dato' Sri Siti Nurhaliza – Anta Permana | JabarPos Media
Link: Dato' Sri Siti Nurhaliza – Anta Permana | JabarPos Media

Read Also

Dato' Sri Siti Nurhaliza – Anta Permana | JabarPos Media

Siapa yang tidak kenal dengan penyanyi berdarah melayu yang dikenal akrab dengan sapaan Siti Nurhaliza. Ya, Siti Nurhaliza binti Tarudin merupakan putri dari seorang berkebangsaan Malaysia bernama Tarudin.

Lahir pada bulan Januari, Siti menjadi sosok pengusaha sekaligus penyanyi yang cukup dikenal baik di negaranya sendiri maupun di negara lainnya. Bahkan ia hampir mendapatkan 300 penghargaan lokal maupun internasional atas karirnya dalam dunia musik.

Siti Nurhaliza pertama kali tampil bernyanyi pada usia 16 tahun dengan debut pertama berjudul “Jerat Percintaan” dan sekaligus memenangkan Anugerah Juara Lagu ke-11 dan sejumlah penghargaan dalam kategori Kinerja Terbaik dan Balada Terbaik.

Di tahun pertamanya yaitu tahun 2005, Siti bahkan mampu menjual 800 ribu keping albumnya hanya di malaysia saja. Meski begitu Siti Nurhaliza tidak berpuas diri berusaha agar menjadi penyanyi internasional.

Salah satu buktinya adalah bahwa ia telah mampu bernyanyi dan melakukan rekaman lagu dalam berbagai bahasa diantaranya bahasa Jawa, Inggris, Mandarin, Arab, urdu dan Jepang.

Beberapa penghargaan yang sudah Siti terima diantaranya adalah 42 Anugerah Industri Muzik, 25 anugerah Bintang Populer, 27 Anugerah Planet Muzik, 20 Anugerah Juara Lagu, 4 MTV Asia Awards, 3 Dunia Music Awards dan 2 catatan dalam Malaysia Book of Records.

Kini Siti Nurhaliza menjelma menjadi sosok artis terkaya dan paling berpengaruh. Adapun di panggung internasional, Siti telah memenangkan berbagai penghargaan seperti di Festival Musik Shanghai asia, Grand prix Champion di Voice of Asia dan Kompetisi Penyanyi Internsional Pasifik Selatan.

Karena segudang prestasinya tersebut, Siti Nurhaliza pun tampil di upacara penutupan Commonwealth Games 1998 di depan ratu Elizabeth II, pangeran Phillip dan para pejabat negara lainnya. Selain itu ia juga menjadi penyanyi Asia ketiga yang melakukan konser solo di Royal Albert Hall London dan didukung oleh London Symphony Orchestra.
Di tahun 2008, Siti Nurhaliza dinobatkan sebagai salah satu idola Asia dan mendapatkan gelar dalam Voice of Asia serta Asia’s Celine Dion



Dengarkan Lagu “Anta Permana” di platform muzik digital kegemaran anda!
https://umm.lnk.to/AntaPermana

Follow kami di :
Instagram:https://www.instagram.com/universalmuzikmy
Facebook: https://www.facebook.com/universalmuzikmy
Twitter: https://twitter.com/UMDomestic

Title : Anta Permana
Artist :Siti Nurhaliza
Recording Label: Universal Music Malaysia

Bicara minda
Dendangan hati
Jiwa dan raga yang melengkapi
Bagaikan~ bagaikan hangat mentari
Cinta yang sejati

Jauh di mata dekat di hati
Jika dirindu jangan curangi
Ke mana~ ke mana kan terbawa pergi
Terduga diuji

Oh bila tersedar semuanya
Sempadan ilusi

Andai biiintang kan tak lagi berseri
Janji kasih yang takkan terkhianati
Andai habis nafasku yang terakhir
Masih ku cinta
Kerna ku pasti
Kau tiada pengganti

Sedangkan lidah tergigit jua
Inikan pula cinta manusia
Melayang~ melayang
Dibawa pawana
Iringi cintamu

Oh bila tersedar semuanya
Sempadan ilusi

Andai biiintang kan tak lagi berseri
Janji kasih yang takkan terkhianati
Andai habis nafasku yang terakhir
Masih ku cinta
Kerna ku pasti
Kau tiada pengganti

Biar dikenang budi kasih dan sayang
Biar~ Biarkan cinta anta permana

Andai biiintang kan tak lagi berseri
Janji kasih yang takkan terkhianati
Andai habis nafasku yang terakhir
Masih ku cinta
Kerna ku pasti
Kau tiada pengganti

That is the information About Dato' Sri Siti Nurhaliza – Anta Permana | JabarPos Media

Always make JabarPos your only choice in finding various information about technology, internet, health etc.

You have read or watched Dato' Sri Siti Nurhaliza – Anta Permana | JabarPos Media.

Show More
loading...

Related Articles

50 Comments

  1. Nasib baik ada Dato ct dlm muzik vid nih.. Klu nk harap para penari n background, MEMANG OUT!
    tah hape2 punya background.. Konsep tak sesuai dgn muzik,
    Da la penari perempuan tu cm pakai kain langsir lilit kat badan je..
    Pfft…
    Kesian Dato Ct.
    Aku play vid ni pon sbb nk naik kan views Dato ct, tekan play.. Pastu telangkup kn Hp.
    Nk dengar suara Dato ct je.
    Sekian

  2. Ya sila betul, sign or 3G & Tiklog (AY mean Video cam in Sound)nod stability or twin sense, night ro cool so stability tunnel warm with D1+4, mode 1.6mg Cosmo, and day move globe hertz R1-4 min 1.3mg , statik hot with Reverse team for Culture/ Bedaya.

  3. I prefer English songs but This song is so Good!
    Like first of all the part she says "bintang" the melody is soooo gooood I love it so much!
    This is the first malay song i ever like and your voice is really heavenly….Pls Do More!!!💗

  4. Lagu ni terlalu banyak mix dengan melody lain.. campur gaul Dengan semua music tu jadi x sedap.. sampai hilang jiwa dan roh asal irama asli Lagu melayu..

    bukan nyanyian Ini x sedap, nyanyian tu sedap.. yang mix melody Dengan bunyi Macam2 tu jadi kacau pada nyanyian ni..

    Part Lagu ni Yang dapat rasa Irama asli, Masa part chorus tu je la..

    Maaf.. just komen atas pendapat Dan pengalaman

  5. Saya dah muak dengan soalan disudut kaedah penghantaran bayi dan pengambilan janin milik manusia. Methodology atau gaya permainan ting ting dalam permainan/permana tradisional melayu perlu dikaji sebagai satu model mudah untuk memahami kaedah pergerakan kami ke ruang di ruang laluan ke katil. Kami didalam globe dengan imej sama ruang.Ketika menaiki katil, globe akan condong dan saat itu didalam globe, stepping box didalam permainan ting ting akan berubah seperti tangga. Saya akan bergerak ke kotak kelima dan Wan shamila serta wan suhaila akan ke kotak berkembar di line 4 dan Ruzila akan statik di kotak ketiga. Bila dah sampai keatas katil, saya akan ke ruang separuh bulat dengan maksud selaput globe di bahagian hadapan akan terbuka di ke hadapan faraj untuk manual penetration atau tusukan melurus kedalam faraj dan naik kedalam perut melalui lubang rahim bersaiz kecil lalu membengkok ke kanan rahim.Selepas mengambil janin, saya akan serahkan kepada wan suhaila untuk disimpan didalam peti atau colizerotbox degree(Colizrh) dan saya akan mengunting sehelai bulu diatas mahkota untuk alirkan nama bayi tersebut bagi tujuan pendaftaran.Wan shamila akan trus jumper ro without sense cosmo n baittoroy dan ,globe kami akan berpusing dan Ruzila akan tresspass bayi kepada P.I.C & Piecek Uri/selaput bayi (jawa mean Tak nampak dan tak tahu).Lantai globe tidak berpusing ketika penyerahan bayi berlaku. Ya Twin ila kan ke dua kotak di line last preparation n sermount dan ruzila ke kotak kelima untuk serah bayi.Ya! tangan kanan saya memang bengkok dipergelangan kerana ia perrlu membengkok di dalam lobang rahim ketika memetik janin atau menyelak janin yang telah jatuh.

  6. O! saya no comment samada bapa Ruzila ialah Dato Seri Muhyidin Yasin kerana uji sendiri tidak pernah kenal bapanya. Cuma tuhan ada kata semasa saya kecil semasa membina sejenis kuih ubi yang dipanggil ketewol.Saya pun tak faham kenapa panggilan itu sampah bagi uji sebagai gelaran semasa remajanya. Tapi bagi saya di sudut So mumm book mummy FourMYun fhum LAYArujifourwan, dan perhatikan didalam TV disudut MY atau menteri dan dua kuasa diraja, berpakaian kot di wall tv nya. Saya tak janji jika merasuk Iskandar dan marah Muhyidin kerana cases tanah browndes. Ia HBMR atau Blood Ressok sehingga meninggalkan kesan coklat di pipi. Ia macam scenetron dari cable Dato Onn. Memang kami wujud di wave sejak 1957 dan jalakan Tengku Abdul Rahman sebagai jalinan dan jaringan hague syurga untuk kehadiran orang terpuji dan luh Mahfudz dari angle AlBUruj. Empat orang didalam manual sistem qiamset tidak kearah pembangunan syurga hak mereka kerana salah fahaman masih disiasat, dan amaran itu disudut jenama 4 perdana menteri iaitu Rahman(Mohede Arahman di noun Mohd. Othman), Razak angle ruzila, Husin diangle hi soun (Shamila) dan Suhaila diangle Mahathir atau ham dan colbox.Sepatutnya bila kami sampai ke bumi nyata pada tahun 1975, semua pembangunan Qiam bagi kami dihantar dan dibacakan kepada kami, bukan ajar kami sembahyang dan muqaddam sesat short dan dot serta rukun ghaib.Maksud saya, bila saya, bila dapat bayi bertuah seperti yang dihadkan dalam juzuk juzuk alquran seperti tanda lahir bintang bagi juzuk alburuj, atau tanda lahir imej lembu bukan tahi allat di sudut albaqarah, bacakan mereka janji syurga bukan bacakan juzuk alquran itu semula kerana tuhannya mendengar di sudut telinga dan merakam didalam akal dan dia akan ambil rekod itu di 3/4 tidurnya. Maksudnya, bacaan perlu dimulakan pada jam 6-9malam dan tuhan akan ambil bacaan diantara jam 9malam hingga 6pagi.Jadi, sesiapa memiliki bayi dan kanak kanak , boleh bacakan janji qiamah syurga sebelum 2020 untuk sejenis kelulusan dan hague mereka selepas 2020 supaya mereka faham 2TN50 iaitu milik Tuhan dan anak anaknya sebelum hak manusia diluluskan iaitu genetik 6 dan genetik 7 ke bumi yang sama.

  7. Ya, memang saya wujud di Muhyidin dan arwah bapa saya sejak 1990an. Tom silyct wall wood di pembangunan Desaru sebagai kawasan pelancongan johor, dan saya disitu seperti dalam keadaan perang teluk dan world war 2. Rambut saya tegang kerana salah ruang dibangunkan. Saya kata bangunkan pepeg jawa dan had nada CMVR (Blue Comm) mean Parit Jawa sebagai promise n deal six million dollar angle Insane Hague n Smuglers at least Ferrari model 1990, dan Rumah mewah sebelum saya beri arhan kosongkan tanah gambut dan beri pampasan untuk semua pendudk di air hitam muar sehingga simpang lima parit sulong untuk sektor pertanian dan perusahaan.

  8. Ya sir betul, wawasan 2020 dan TN50 adalah kegagalan dasar pentadbiran Alburuj (Brazil,German dan Rusia) yang diserahkan atau dibacakan semula menjadi hak Malaysia dan Asean sebagai penjulang kedua di jaringan yang sama untuk melihat perbezaan pemikiran dan akal (Mind & Mean).Perkara yang baik, Malaysia (Center Man) dan Asean(Half Globe) dibantu Mecca (Mesir,Jordan dan Kaherah) dan Merica (Madinah, Nabawi dan Xso) untuk final result n resort (Ujian dan Jaminan/ Live n Life).Ya, Brazil, German dan Rusia cuba bertindak Independency bersama negara sekutu mereka, maksudnya tanpa sembahan dan hertz give n hope tik x. Mereka hanya tinggal 1/4 bumi untuk jawapan terakhir dan jawapan itu ada di Malaysia kerana nergara lain menunjukkan komitmen yang sama , iaitu never tik wrong n stop end giveup copy.Untuk menerima respon angle quarter roof was dificultman Signature one for 3/4 populamen n gearwomen was amazing rather than heavy rain, walhal gerimis was manual aircondition n handkerchief do wipe compare wet end warn buzzer.A2020 di Brazil, ya man so 20 inch sport rim and asean continue with 20 brand sport rim n tyre do plus mean 2020. A german with 20 Air Bus within 20 years, Rusian shame with 20 Carburator diend 20 Miss Universe & Universal. Re qiam all, 1/4 roof give,were, bery spread antidot with 2020 monitor & motivator angle patern or fiten end 2TN50 mean 20N50 so first zero fill in V mean 25 with 5 feet multimedia corridor N mean d 50 feet up n down for real game connection end mainframe car at home.Boleh juga 50 ,fill zero with M, so 5 tu ome or home (OM1 n Four Roin/ Fill zero angle OM1 with V or Q mean QM1 & V41)

  9. Ya betul, CLAB, Conreal Angle Authorized & Boundary (Assesor & Enforce) dan CREAM (ProfussI.R & Provecey Cast) sebagai pengalir pelaksana dean n mould CIDB dan akhirnya CONTAG( Sign n give). Ia wall Contigency, conspiracy, coincidence dan corrupcy ,dan vos di Constitution1, Cream2, Clab3 dan Contag4, to las C4Value so Cival atau kerja kerja civil.

  10. haaa, terduga diuji, ya uji dah dewasa untuk mengenal diri sendiri. Dia tahu agama ibunya seorang balu beragama Islam. Berselawat keatas muhammad, lalu Allah memberinya sunah muhammad kembali sebagai balasan doanya lalu hadir seorang lelaki muda meminang kearahnya tetapi diberikan kepada anak perempuannya walhal anak perempuannya tahu dirinya telah berpunya dari perlindungan dua orang bapa yang telah meninggal dunia.Maksudnya , selepas menjadi balu, jangan amalkan sunah, terus ke fardu haji dengan niat tinggalkan amalan muhammad.

  11. Lirik lagu Siti diubah semula 🤣🤣🤣

    Cing cing hancing,
    Tara cing terkencing hancing,
    Cing cing hancing,
    Tara cing terkencing hancing,

    Di mana dia janji manifesto,
    Janji manifesto tak dapat ditunaikan,

    Di mana dia skandel 1mdb,
    Skandel 1mdb tak kumpul bukti lagi.

    Dimana dia 0% gst,
    0% gst dh nak jadi 16% sst

    Cing terkencing, cing terkencing,
    Cing terkencing basahlah kuyup.

    wakakakakkaaa…

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

Close